A konyhabútor tervezés egyik legfontosabb szabálya a helyes konyhai sorrend kialakítása.
Miért is kulcsfontosságú ez? Egy kényelmes konyhához elengedhetetlen, hogy az egyes
munkafolyamatok közben ne kelljen sokat sétálni.
Konyhatervezési szabályok egysoros konyhák esetében
1. Tárolás
Itt a hűtőszekrény helyes elhelyezését kell megoldanunk úgy, hogy mellette legyen
helyünk kipakolni a bevásárlókosarunk tartalmát. A hűtőt célszerű a konyha bejárata
közelében elhelyezni.
2. Előkészítés
Ez a következő munkafolyamat. Fontos a mosogató, illetve a szemetes kéz közeli
elhelyezése, illetve kellő munkafelület például a hámozáshoz vagy hús feldaraboláshoz.
3. Főzés
Itt kell elhelyezni a tűzhelyet, a könyökmagasság figyelembe vételével.
4. Tálalás
A folyamat utolsó fázisa. Az elkészült étel tálalásához alakítunk ki munkafelületet.
Konyhatervezési szabályok kétsoros, szigetes, L és U alakú konyháknál
Az ilyen elrendezésű konyháknál kialakítható az úgynevezett munkaháromszög.
A képzeletbeli háromszög csúcsain kap helyet a hűtő, a mosogató és a tűzhely.
Ez rendkívül felgyorsítja és megkönnyíti a munkát!
Fontos figyelni a konyhatervezésnél a test és a könyökmagasságra, illetve arra,
hogy bal- vagy jobbkezes az akinek a konyha készül.
A konyhatervezési szabályokra figyelve gyerekjáték lesz a konyhai munka!
Felejtsd el a sajgó derekat és vállat, az állandó rendetlenséget!
Töltsd ki konyhatesztünket az ingyenes szakértői elemzésért!
>>Gyűjts konyhatervező ötleteket a videókból!
>>További tippek a konyhabútor tervezéshez a képgalériákban!